Aanpak

De coaching die Karres Consult aanbiedt gaat uit van de beschreven persoonlijke ontwikkeling en maakt gebruik van werkwijzen die deze ontwikkeling ondersteunen. De praktijk heeft uitgewezen dat deze verschillende onderdelen heel goed met elkaar te combineren zijn en is daarmee een specialiteit van Karres Consult geworden. Indien gewenst worden deze technieken uitgebreid met verschillende andere coachingstechnieken of met het trainen van gewenste vaardigheden, bijvoorbeeld communicatievaardigheden.

Rebalancing®

Deze vorm van lichaamswerk met lichaamsgerichte oefeningen brengt je ‘uit je hoofd in je lichaam’. Door aanraking, aandacht voor de ademhaling en beweging, wordt je uitgenodigd om meer te gaan voelen. Je gaat bewuster voelen, voelen waar de beweging zit én je gaat voelen waar het stokt. Het lichaam geeft signalen af die we vaak negeren. Door ze te onderzoeken en te leren herkennen komt er informatie vrij die gebruikt kan worden in het dagelijks handelen. Het natuurlijke contact met het lichaam wordt hersteld en er ontstaat een grotere effectiviteit en vitaliteit.

Kernkwadranten®

Een bekend model van D. Ofman waarmee je inzicht krijgt in je kernkwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Het laat licht schijnen op de (onderontwikkelde) kwaliteiten die ontwikkeld willen worden, je uitdagingen. Dit model heeft een diepgaande uitwerking, je kunt inzicht krijgen en daardoor begrip over de situatie –en soms de patstelling- waarin je je bevindt. Dit brengt ontspanning en ruimte om (weer) te gaan bewegen.

De combinatie

In de sessies wordt verbinding gemaakt tussen bovenstaande werkwijzen. Een valkuil is terug te vinden als kramp in het lichaam. Er is een patroon waar het lichaam zich naar gedraagt zich ernaar, de spieren zijn erg gespannen of juist helemaal niet. Misschien is er leegte van binnen of juist veel druk. Door het lichaam aan te raken worden deze patronen aangeraakt. Onderliggende gevoelens worden ervaren en dat brengt ontspanning en ruimte.

Koersonderzoek (Hoogendijk)

In je (werkende) leven vaar je je eigen koers op basis van de kwaliteiten die je inzet en de keuzes die je maakt. Wanneer er maar een deel van jezelf mee doet is de kans groot dat je vitaliteit gaandeweg af neemt waarmee klachten van verschillende aard kunnen ontstaan. Een Koersonderzoek richt zich op het vinden van de meest vitale koers in je levens-loopbaan. Deze koers wordt zichtbaar vanuit zelfkennis omtrent drijfveren, persoonlijke waarden en eigen voorwaarden voor vitaliteit en zingeving. Daarnaast is er aandacht voor de factoren die een vitaliserende koers in de weg kunnen staan. Is dat eenmaal helder dan wordt een concrete vertaalslag gemaakt naar werk. Een gekozen koers blijkt meestal duurzaam omdat deze voortkomt uit wie je bent en wat je wilt betekenen in het leven.
© 2012, Karres Consult | Realisatie: Gorter Advisie | Privacyverklaring
Erkende CSR Coaching

Persoonlijk | Orenda Karres

Orenda Karres Fascinatie voor het lichaam én liefde voor de natuurlijke ontwikkeling en groei van mensen zijn mijn twee grote drijfveren. Al ruim 10 jaar zet ik deze in mijn eigen bedrijf in en begeleid ik mensen met verschillende soorten vragen. De begeleiding gaat altijd over de combinatie ‘mens en werk’ waarbij ik een speciale aanpak heb. Deze aanpak nodigt je uit je vermogen om te voelen te ontwikkelen en te combineren met je vermogen om te denken. Als cliënt leer je om te luisteren naar de signalen uit je lichaam en deze serieus te nemen. Daardoor kan je ook andere keuzes maken in je leven en je loopbaan. Als docent lichamelijke opvoeding was ik al geïnteresseerd in ‘wat beweegt iemand?’ De periode als personeelsadviseur bij een grote vervoersmaatschappij leerde mij veel over organisaties en wat het betekent om daarin te werken. Aansluitend volgde een periode van burn-out waarin ik werd uitgenodigd mezelf onder de loep te nemen. Een belangrijke uitkomst hiervan is een eigen bedrijf waarin ik mensen begeleid, ik loop een tijdje met ze mee in een belangrijke fase in hun leven. Dit doe ik met enthousiasme, diepgang, humor en niet te vergeten een uitermate praktische aanpak. Met liefde en vanuit het volste vertrouwen dat het de bedoeling is dat je in je leven gaat doen waar je blij van wordt vanuit je eigen innerlijke kracht en je eigen innerlijke stroom.

“Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive.” (Howard Thurman).

Ik ben erkend CSR-coach® en Partner van het CSR Centrum (www.csrcentrum.nl) voor stress en burn-out coaching en als Rebalancer® ben ik lid van het Platform Rebalancing Nederland. Als loopbaan coach werk ik vooral met de Koersonderzoek methode van Hoogendijk (zie aanpak bij Coaching en Rebalancing). Tevens ben ik gecertificeerd Kernkwadrantentrainer, zet ik de Werkenergieanalyse® in en ben ik opgeleid in EFT, Emotional Freedom Techniques. Ik werk volgens de gedragscode van de NOLOC en de diverse beroepsorganisaties waarbij ik ben aangesloten.

Visie & Missie

Inspiratie De tijd waarin wij leven kenmerkt zich door verdwijnende zekerheden op vele fronten. Mensen worden uitgedaagd om op eigen benen te gaan, om hun leven vorm te geven vanuit hun eigen stroom en verantwoordelijkheid. Het is een tijd van ‘kleur bekennen’, van helderheid en openheid. Dit is zichtbaar binnen de gehele maatschappij maar vooral ook binnen werkrelaties. In mijn visie is het de bedoeling dat mensen vanuit hun eigen levenskracht hun leven vorm geven. Als je er totaal mag zijn, als je kunt ontspannen in het nu, in hoe je bent en wat er is, kun je bloeien. Dit lukt alleen als je contact kunt maken met wat van binnen leeft en dat bewust kunt ervaren en voelen. En als vervolgens je denken verbonden wordt met de ervaring in het lichaam. Als het hoofd verbonden wordt met het hart kan je keuzes maken die van binnenuit komen en waarmee je jezelf in balans kunt brengen. Daarnaast is ons menselijk lichaam geen machine maar zijn wij deel van de natuur. De natuur kent haar eigen wijsheid en ritmes; door hier naar te luisteren ontstaat er ontspanning en innerlijke rust.

Ik draag eraan bij dat

Klanten

Karres Consult werkt voor verschillende bedrijven, organisaties en voor particulieren.
Cliënten komen onder andere uit Almere, Amsterdam, Bussum, Den Haag, Diemen, Flevoland, Hilversum, Leiden, Naarden, Huizen, Utrecht en Weesp.

Logo's klanten Karres Consult

Contact

huis

Karres Consult
Ossenmarkt 20
1381 LX Weesp

Telefoon 06 - 15346184
info@karresconsult.nl

LinkedIn Orenda Karres op LinkedIn

Neem contact op voor:
• Begeleiding bij stress en burn-out
• Coaching & Rebalancing
• Loopbaanadvies