
Integrale Aanpak
Herstel is een proces waarbij de volgorde van de stappen belangrijk is. Eerst gaat het om het stoppen van de roofbouw en vervolgens om het op gang brengen van het fysieke herstel. Daarna gaat het erom om inzicht te krijgen in het mechanisme en de dieper liggende oorzaak waardoor je zo uit balans geraakt bent. Acceptatie van je situatie is de rode draad die hier doorheen loopt. Naarmate je deze beter accepteert zal het herstel ook sneller verlopen. In onze aanpak maken we gebruik van de CSR-methode waarin het lichaam centraal staat, dit wordt aangevuld met andere benaderingen waardoor een volledige aanpak gerealiseerd wordt op de verschillende lagen van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal en zingeving.Elementen uit de aanpak:
Fysiek herstel
In gang zetten van het fysiologsiche herstel door voorlichting over de werking van het stress-systeem, ademtherapie, aandacht voor voeding, sporten met de juiste intensiteit en (optioneel) natuurgeneeskundige ondersteuning.Lichaamsbewustzijn en voelen
Ontwikkelen van het vermogen om te voelen, om meer contact met het eigen lichaam te maken door lichaamsgerichte oefeningen, Rebalancing® en door Zelfonderzoek. In een Zelfonderzoek leer je om de aandacht naar binnen te brengen waardoor je het contact met je lichaam vergroot en je je meer bewust wordt van je lichaam en de signalen hiervan.Kernkwadranten®
Een eenvoudig model met diepgaande betekenis waarbij Karres Consult je uitnodigt om te voelen en de link met je lichaam te leggen. Het laat je zien welk potentieel er in je aanwezig is, dat wacht op erkenning. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten en valkuilen en ervaart welke patronen er zijn ontwikkeld waardoor de onbalans is ontstaan. Welke diepe overtuiging ligt daaronder?Een model dat je helpt om onder ogen te zien welke kwaliteiten je allemaal al uitdagingen in je hebt die je kunt inzetten om je eigen balans te creëren.
Zelfmanagement en communicatie-vaardigheden
Wanneer het fysieke herstel wat op gang is gaan we kijken naar jouw manier van zelfmanagement. Hoe ga je verantwoordelijkheid nemen voor de eigen balans en leren om deze bij te sturen. Wat kun je doen en wat laten?Onze adviezen richten zich ook op het versterken van communicatieve en persoonlijke vaardigheden zoals grenzen leren stellen, zaken bespreekbaar maken en wensen kenbaar maken.
Opbouwen belastbaarheid en re-integratie
Begeleiding bij het opbouwen van de belastbaarheid en terugkeer in de werksituatie. In deze fase kan ook sprake zijn van een loopbaanadviestraject met behulp van een Koersonderzoek.
Het is een utopie dat we altijd in balans kunnen zijn,
balans is het flexibel meebewegen met wat er op ons af komt
en in contact blijven met dat wat voor ons belangrijk is...
...als een stengel in de wind.