Integrale Aanpak

Herstel is een proces waarbij de volgorde van de stappen belangrijk is. Eerst gaat het om het stoppen van de roofbouw en vervolgens om het op gang brengen van het fysieke herstel. Daarna gaat het erom om inzicht te krijgen in het mechanisme en de dieper liggende oorzaak waardoor je zo uit balans geraakt bent. Acceptatie van je situatie is de rode draad die hier doorheen loopt. Naarmate je deze beter accepteert zal het herstel ook sneller verlopen. In onze aanpak maken we gebruik van de CSR-methode waarin het lichaam centraal staat, dit wordt aangevuld met andere benaderingen waardoor een volledige aanpak gerealiseerd wordt op de verschillende lagen van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal en zingeving.

Elementen uit de aanpak:

Fysiek herstel

In gang zetten van het fysiologsiche herstel door voorlichting over de werking van het stress-systeem, ademtherapie, aandacht voor voeding, sporten met de juiste intensiteit en (optioneel) natuurgeneeskundige ondersteuning.

Lichaamsbewustzijn en voelen

Ontwikkelen van het vermogen om te voelen, om meer contact met het eigen lichaam te maken door lichaamsgerichte oefeningen, Rebalancing® en door Zelfonderzoek. In een Zelfonderzoek leer je om de aandacht naar binnen te brengen waardoor je het contact met je lichaam vergroot en je je meer bewust wordt van je lichaam en de signalen hiervan.

Kernkwadranten®

Een eenvoudig model met diepgaande betekenis waarbij Karres Consult je uitnodigt om te voelen en de link met je lichaam te leggen. Het laat je zien welk potentieel er in je aanwezig is, dat wacht op erkenning. Je krijgt inzicht in je kwaliteiten en valkuilen en ervaart welke patronen er zijn ontwikkeld waardoor de onbalans is ontstaan. Welke diepe overtuiging ligt daaronder?
Een model dat je helpt om onder ogen te zien welke kwaliteiten je allemaal al uitdagingen in je hebt die je kunt inzetten om je eigen balans te creëren.

Zelfmanagement en communicatie-vaardigheden

Wanneer het fysieke herstel wat op gang is gaan we kijken naar jouw manier van zelfmanagement. Hoe ga je verantwoordelijkheid nemen voor de eigen balans en leren om deze bij te sturen. Wat kun je doen en wat laten?
Onze adviezen richten zich ook op het versterken van communicatieve en persoonlijke vaardigheden zoals grenzen leren stellen, zaken bespreekbaar maken en wensen kenbaar maken.

Opbouwen belastbaarheid en re-integratie

Begeleiding bij het opbouwen van de belastbaarheid en terugkeer in de werksituatie. In deze fase kan ook sprake zijn van een loopbaanadviestraject met behulp van een Koersonderzoek.

Het is een utopie dat we altijd in balans kunnen zijn,
balans is het flexibel meebewegen met wat er op ons af komt
en in contact blijven met dat wat voor ons belangrijk is...
...als een stengel in de wind.

© 2012, Karres Consult | Realisatie: Gorter Advisie | Privacyverklaring
Erkende CSR Coaching

Persoonlijk | Orenda Karres

Orenda Karres Fascinatie voor het lichaam én liefde voor de natuurlijke ontwikkeling en groei van mensen zijn mijn twee grote drijfveren. Al ruim 10 jaar zet ik deze in mijn eigen bedrijf in en begeleid ik mensen met verschillende soorten vragen. De begeleiding gaat altijd over de combinatie ‘mens en werk’ waarbij ik een speciale aanpak heb. Deze aanpak nodigt je uit je vermogen om te voelen te ontwikkelen en te combineren met je vermogen om te denken. Als cliënt leer je om te luisteren naar de signalen uit je lichaam en deze serieus te nemen. Daardoor kan je ook andere keuzes maken in je leven en je loopbaan. Als docent lichamelijke opvoeding was ik al geïnteresseerd in ‘wat beweegt iemand?’ De periode als personeelsadviseur bij een grote vervoersmaatschappij leerde mij veel over organisaties en wat het betekent om daarin te werken. Aansluitend volgde een periode van burn-out waarin ik werd uitgenodigd mezelf onder de loep te nemen. Een belangrijke uitkomst hiervan is een eigen bedrijf waarin ik mensen begeleid, ik loop een tijdje met ze mee in een belangrijke fase in hun leven. Dit doe ik met enthousiasme, diepgang, humor en niet te vergeten een uitermate praktische aanpak. Met liefde en vanuit het volste vertrouwen dat het de bedoeling is dat je in je leven gaat doen waar je blij van wordt vanuit je eigen innerlijke kracht en je eigen innerlijke stroom.

“Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive.” (Howard Thurman).

Ik ben erkend CSR-coach® en Partner van het CSR Centrum (www.csrcentrum.nl) voor stress en burn-out coaching en als Rebalancer® ben ik lid van het Platform Rebalancing Nederland. Als loopbaan coach werk ik vooral met de Koersonderzoek methode van Hoogendijk (zie aanpak bij Coaching en Rebalancing). Tevens ben ik gecertificeerd Kernkwadrantentrainer, zet ik de Werkenergieanalyse® in en ben ik opgeleid in EFT, Emotional Freedom Techniques. Ik werk volgens de gedragscode van de NOLOC en de diverse beroepsorganisaties waarbij ik ben aangesloten.

Visie & Missie

Inspiratie De tijd waarin wij leven kenmerkt zich door verdwijnende zekerheden op vele fronten. Mensen worden uitgedaagd om op eigen benen te gaan, om hun leven vorm te geven vanuit hun eigen stroom en verantwoordelijkheid. Het is een tijd van ‘kleur bekennen’, van helderheid en openheid. Dit is zichtbaar binnen de gehele maatschappij maar vooral ook binnen werkrelaties. In mijn visie is het de bedoeling dat mensen vanuit hun eigen levenskracht hun leven vorm geven. Als je er totaal mag zijn, als je kunt ontspannen in het nu, in hoe je bent en wat er is, kun je bloeien. Dit lukt alleen als je contact kunt maken met wat van binnen leeft en dat bewust kunt ervaren en voelen. En als vervolgens je denken verbonden wordt met de ervaring in het lichaam. Als het hoofd verbonden wordt met het hart kan je keuzes maken die van binnenuit komen en waarmee je jezelf in balans kunt brengen. Daarnaast is ons menselijk lichaam geen machine maar zijn wij deel van de natuur. De natuur kent haar eigen wijsheid en ritmes; door hier naar te luisteren ontstaat er ontspanning en innerlijke rust.

Ik draag eraan bij dat

Klanten

Karres Consult werkt voor verschillende bedrijven, organisaties en voor particulieren.
Cliënten komen onder andere uit Almere, Amsterdam, Bussum, Den Haag, Diemen, Flevoland, Hilversum, Leiden, Naarden, Huizen, Utrecht en Weesp.

Logo's klanten Karres Consult

Contact

huis

Karres Consult
Ossenmarkt 20
1381 LX Weesp

Telefoon 06 - 15346184
info@karresconsult.nl

LinkedIn Orenda Karres op LinkedIn

Neem contact op voor:
• Begeleiding bij stress en burn-out
• Coaching & Rebalancing
• Loopbaanadvies