Resultaten en Ervaringen

Meriem – 27 jaar – leerkracht basisonderwijs
volgde traject Persoonlijke lichaamsgerichte coaching

“Door de coaching van Orenda ben ik echt eens goed naar mezelf gaan kijken. Hoe voel ik me, welke signalen geeft mijn lichaam af en waar voel ik dat? Hoe komt dit en, hoe kan ik me anders gaan voelen? Ze heeft me geholpen mijn eigen kwaliteiten en valkuilen te ontdekken, confronterend, maar ik heb er veel van geleerd. Vooral door het op te schrijven vielen er een aantal aspecten op zijn plaats. Ik ben hier ook meteen mee aan de slag gegaan, zowel privé als op m'n werk. Een eigen balans in je leven te creëren is een weg, een weg die misschien wel een hele tijd kan duren maar waar je stukje bij beetje zelf aan moet, kan en mag werken. Ik heb de sessies altijd als zeer prettig ervaren en hierdoor meer besef gekregen van de dingen waar ik echt gelukkig van word. Orenda is een wijze vrouw bij wie ik me meteen op m'n gemak voelde, veilig en vrij om te zeggen, doen en voelen wat ik wilde. Ik voelde de ruimte om mezelf te zijn. Orenda, ontzettend bedankt voor alles!"

Carry – 39 jaar – senior beleidsadviseur
volgde traject Koersonderzoek met Rebalancing

“Orenda Karres nodigt en daagt uit om naar jezelf te kijken, om jezelf echt te zien én te voelen. Dat roept soms ook irritatie en angst op maar door haar rust, vertrouwengevende aanwezigheid en warmte, weet je een dermate veilige omgeving te creëren dat ik gevoelens en emoties er durfde te laten zijn. Daarnaast deelt ze eigen ervaringen en draagt ze kennis over. Vooral de oefeningen “schrijf je biografie” en de kernkwadranten hebben me veel inzicht gegeven. Ik vind het bewonderenswaardig wat ze daar als thema’s en rode draad uit wist te halen. Heel verhelderend. Wat betreft de koppeling van Rebalancing aan het Koersonderzoek heeft het me enorm geholpen dat thema's, gevoelens en emoties terug kwamen op tafel. Waar ik in een gesprek niet bij kon werd op tafel zeer helder.”

Maaike – 45 jaar – neuroloog
volgde traject Persoonlijke lichaamsgerichte coaching

“In een tijd waarin ik veel stress had, met een groot spanningsveld tussen mijn werk (dat veel energie kostte en niet opleverde) en mijn gezin (ik kon niet goed afmeten hoeveel tijd ik aan mijn gezin zou besteden, voelde me verantwoordelijk, bang de kinderen te verwaarlozen, maar was uiteindelijk vooral mezelf aan het verwaarlozen) kwam ik in contact met Orenda Karres. Het was een duidelijke keuze om niet alleen voor "praten" te kiezen, ik was op zoek naar een beter contact met mezelf, en daarbij ook duidelijk met mijn lichaam. Het heeft me verrast hoeveel je lichaam eigenlijk gewoon "weet", als je de tijd neemt om bij signalen stil te staan en daarbij goed begeleid wordt. Deze vorm van coaching heeft me heel veel gegeven. Vaak zag ik in een paar sessies weer perspectief, en voelde ik vertrouwen, omdat de antwoorden in mijzelf te vinden waren.”

© 2012, Karres Consult | Realisatie: Gorter Advisie | Privacyverklaring
Erkende CSR Coaching

Persoonlijk | Orenda Karres

Orenda Karres Fascinatie voor het lichaam én liefde voor de natuurlijke ontwikkeling en groei van mensen zijn mijn twee grote drijfveren. Al ruim 10 jaar zet ik deze in mijn eigen bedrijf in en begeleid ik mensen met verschillende soorten vragen. De begeleiding gaat altijd over de combinatie ‘mens en werk’ waarbij ik een speciale aanpak heb. Deze aanpak nodigt je uit je vermogen om te voelen te ontwikkelen en te combineren met je vermogen om te denken. Als cliënt leer je om te luisteren naar de signalen uit je lichaam en deze serieus te nemen. Daardoor kan je ook andere keuzes maken in je leven en je loopbaan. Als docent lichamelijke opvoeding was ik al geïnteresseerd in ‘wat beweegt iemand?’ De periode als personeelsadviseur bij een grote vervoersmaatschappij leerde mij veel over organisaties en wat het betekent om daarin te werken. Aansluitend volgde een periode van burn-out waarin ik werd uitgenodigd mezelf onder de loep te nemen. Een belangrijke uitkomst hiervan is een eigen bedrijf waarin ik mensen begeleid, ik loop een tijdje met ze mee in een belangrijke fase in hun leven. Dit doe ik met enthousiasme, diepgang, humor en niet te vergeten een uitermate praktische aanpak. Met liefde en vanuit het volste vertrouwen dat het de bedoeling is dat je in je leven gaat doen waar je blij van wordt vanuit je eigen innerlijke kracht en je eigen innerlijke stroom.

“Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive.” (Howard Thurman).

Ik ben erkend CSR-coach® en Partner van het CSR Centrum (www.csrcentrum.nl) voor stress en burn-out coaching en als Rebalancer® ben ik lid van het Platform Rebalancing Nederland. Als loopbaan coach werk ik vooral met de Koersonderzoek methode van Hoogendijk (zie aanpak bij Coaching en Rebalancing). Tevens ben ik gecertificeerd Kernkwadrantentrainer, zet ik de Werkenergieanalyse® in en ben ik opgeleid in EFT, Emotional Freedom Techniques. Ik werk volgens de gedragscode van de NOLOC en de diverse beroepsorganisaties waarbij ik ben aangesloten.

Visie & Missie

Inspiratie De tijd waarin wij leven kenmerkt zich door verdwijnende zekerheden op vele fronten. Mensen worden uitgedaagd om op eigen benen te gaan, om hun leven vorm te geven vanuit hun eigen stroom en verantwoordelijkheid. Het is een tijd van ‘kleur bekennen’, van helderheid en openheid. Dit is zichtbaar binnen de gehele maatschappij maar vooral ook binnen werkrelaties. In mijn visie is het de bedoeling dat mensen vanuit hun eigen levenskracht hun leven vorm geven. Als je er totaal mag zijn, als je kunt ontspannen in het nu, in hoe je bent en wat er is, kun je bloeien. Dit lukt alleen als je contact kunt maken met wat van binnen leeft en dat bewust kunt ervaren en voelen. En als vervolgens je denken verbonden wordt met de ervaring in het lichaam. Als het hoofd verbonden wordt met het hart kan je keuzes maken die van binnenuit komen en waarmee je jezelf in balans kunt brengen. Daarnaast is ons menselijk lichaam geen machine maar zijn wij deel van de natuur. De natuur kent haar eigen wijsheid en ritmes; door hier naar te luisteren ontstaat er ontspanning en innerlijke rust.

Ik draag eraan bij dat

Klanten

Karres Consult werkt voor verschillende bedrijven, organisaties en voor particulieren.
Cliënten komen onder andere uit Almere, Amsterdam, Bussum, Den Haag, Diemen, Flevoland, Hilversum, Leiden, Naarden, Huizen, Utrecht en Weesp.

Logo's klanten Karres Consult

Contact

huis

Karres Consult
Ossenmarkt 20
1381 LX Weesp

Telefoon 06 - 15346184
info@karresconsult.nl

LinkedIn Orenda Karres op LinkedIn

Neem contact op voor:
• Begeleiding bij stress en burn-out
• Coaching & Rebalancing
• Loopbaanadvies