Resultaten en Ervaringen

Eva – 34 jaar – consultant
volgde traject Koersonderzoek en Burn-out Herstel

“Ik heb bij Karres Consult twee trajecten gevolgd: het loopbaanonderzoek en begeleiding bij mijn burn-out. Wat voor mij uniek is aan de begeleiding van Orenda is dat ze een combinatie maakt tussen twee elementen: diepgaande procesbegeleiding via het lichaam om contact te kunnen maken met wat er van binnen in je leeft én de vertaalslag maken naar hoe je dat in praktische zin kan ontvouwen in je werk en leven. Ik heb haar ervaren als een menselijke coach die met veel liefde, respect en ruimte aandacht geeft aan datgene wat er zich aandient in de sessies. Deze benadering gaf mij de veiligheid en het vertrouwen om mezelf te onderzoeken. Het resultaat van het volgen van beide trajecten is dat ik veel beter voel wat er in mij leeft en ik in staat ben om dit vorm te geven in mijn leven. Ik ben na het koersonderzoek de opleiding Rebalancing gaan volgen en in het najaar start ik mijn eigen communicatie advies-bureau in Spaanse taal en cultuur. “

 

Gerda – 46 jaar – directeur
volgde traject Burn-out Herstel

“De werkwijze van Orenda Karres vind ik erg mooi. Zij liet mij contact maken met wat mij van binnen nu precies dwarszat, waardoor het mij niet lukte om goed voor mijzelf te zorgen. Orenda bracht mij met haar bijzondere werkwijze onder andere met rebalancing, naar nieuwe mogelijkheden, waardoor mijn functioneren veranderde. De werkwijze van Orenda heb ik ervaren als zacht, rustig en vriendelijk. Een burn-outproces is zwaar. Haar begeleiding was voor mij steunend en helend. Orenda, dank hiervoor.”

 

Jan – 53 jaar – onderwijsmanager
volgde traject Burn-out herstel en aansluitend Koersonderzoek

“Enige tijd geleden, op een bospad in de ochtendzon, besefte ik het voor het eerst. “Kan het ook zó?”, riep ik halfluid. Een sensatie die ik bijna was vergeten, deed mijn lichaam tintelen: ik was gelukkig!
Na een slopende carrière als onderwijsmanager en rector was ik met een zware burn-out in de ziektewet terechtgekomen. De keuringsarts van het UWV verwees me door naar Orenda Karres van Karres Consult voor een coaching op basis van CSR (Chronic Stress Reversal). Daar leerde ik onder begeleiding zelf te werken aan het herstel van lichaam en geest. Na enkele maanden van gerichte lichaamsbeweging, ontspanningsoefeningen, dieetvoorschriften, een strak dagritme en op herstel gerichte opdrachten, voel ik me nu zowel lichamelijk als geestelijk als herboren: opgewekt, helder en fitter dan ooit.
Karres Consult hanteert een fijne balans tussen een respectvolle benadering van het individu en een strikte hantering van de therapie. Ik ging er elke sessie weer met veel plezier heen. Karres Consult is het beste wat me ooit is overkomen!”

 

Gerard – 56 jaar – materieelplanner
volgde traject Burn-out herstel

“Na de telefonische afspraak ging ik de eerste keer een beetje angstig naar Orenda Karres van Karres Consult. Wie is zij en wat wil ze allemaal weten? Na het eerste gesprek voelde ik mij gelijk op mijn gemak. Orenda is een warme persoonlijkheid die door haar ervaringen in het leven weet waar zij het over heeft. Ze geeft je weer vertrouwen. Tussen de afspraken door haar even bellen voor advies is ook geen probleem. Mij heeft ze geholpen door mij mijn sterke en zwakke punten te laten zien, met mij de valkuilen te bespreken en mij handvatten te geven waardoor ik de balans in mijn leven weer terug heb gevonden.”

© 2012, Karres Consult | Realisatie: Gorter Advisie | Privacyverklaring
Erkende CSR Coaching

Persoonlijk | Orenda Karres

Orenda Karres Fascinatie voor het lichaam én liefde voor de natuurlijke ontwikkeling en groei van mensen zijn mijn twee grote drijfveren. Al ruim 10 jaar zet ik deze in mijn eigen bedrijf in en begeleid ik mensen met verschillende soorten vragen. De begeleiding gaat altijd over de combinatie ‘mens en werk’ waarbij ik een speciale aanpak heb. Deze aanpak nodigt je uit je vermogen om te voelen te ontwikkelen en te combineren met je vermogen om te denken. Als cliënt leer je om te luisteren naar de signalen uit je lichaam en deze serieus te nemen. Daardoor kan je ook andere keuzes maken in je leven en je loopbaan. Als docent lichamelijke opvoeding was ik al geïnteresseerd in ‘wat beweegt iemand?’ De periode als personeelsadviseur bij een grote vervoersmaatschappij leerde mij veel over organisaties en wat het betekent om daarin te werken. Aansluitend volgde een periode van burn-out waarin ik werd uitgenodigd mezelf onder de loep te nemen. Een belangrijke uitkomst hiervan is een eigen bedrijf waarin ik mensen begeleid, ik loop een tijdje met ze mee in een belangrijke fase in hun leven. Dit doe ik met enthousiasme, diepgang, humor en niet te vergeten een uitermate praktische aanpak. Met liefde en vanuit het volste vertrouwen dat het de bedoeling is dat je in je leven gaat doen waar je blij van wordt vanuit je eigen innerlijke kracht en je eigen innerlijke stroom.

“Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive.” (Howard Thurman).

Ik ben erkend CSR-coach® en Partner van het CSR Centrum (www.csrcentrum.nl) voor stress en burn-out coaching en als Rebalancer® ben ik lid van het Platform Rebalancing Nederland. Als loopbaan coach werk ik vooral met de Koersonderzoek methode van Hoogendijk (zie aanpak bij Coaching en Rebalancing). Tevens ben ik gecertificeerd Kernkwadrantentrainer, zet ik de Werkenergieanalyse® in en ben ik opgeleid in EFT, Emotional Freedom Techniques. Ik werk volgens de gedragscode van de NOLOC en de diverse beroepsorganisaties waarbij ik ben aangesloten.

Visie & Missie

Inspiratie De tijd waarin wij leven kenmerkt zich door verdwijnende zekerheden op vele fronten. Mensen worden uitgedaagd om op eigen benen te gaan, om hun leven vorm te geven vanuit hun eigen stroom en verantwoordelijkheid. Het is een tijd van ‘kleur bekennen’, van helderheid en openheid. Dit is zichtbaar binnen de gehele maatschappij maar vooral ook binnen werkrelaties. In mijn visie is het de bedoeling dat mensen vanuit hun eigen levenskracht hun leven vorm geven. Als je er totaal mag zijn, als je kunt ontspannen in het nu, in hoe je bent en wat er is, kun je bloeien. Dit lukt alleen als je contact kunt maken met wat van binnen leeft en dat bewust kunt ervaren en voelen. En als vervolgens je denken verbonden wordt met de ervaring in het lichaam. Als het hoofd verbonden wordt met het hart kan je keuzes maken die van binnenuit komen en waarmee je jezelf in balans kunt brengen. Daarnaast is ons menselijk lichaam geen machine maar zijn wij deel van de natuur. De natuur kent haar eigen wijsheid en ritmes; door hier naar te luisteren ontstaat er ontspanning en innerlijke rust.

Ik draag eraan bij dat

Klanten

Karres Consult werkt voor verschillende bedrijven, organisaties en voor particulieren.
Cliënten komen onder andere uit Almere, Amsterdam, Bussum, Den Haag, Diemen, Flevoland, Hilversum, Leiden, Naarden, Huizen, Utrecht en Weesp.

Logo's klanten Karres Consult

Contact

huis

Karres Consult
Ossenmarkt 20
1381 LX Weesp

Telefoon 06 - 15346184
info@karresconsult.nl

LinkedIn Orenda Karres op LinkedIn

Neem contact op voor:
• Begeleiding bij stress en burn-out
• Coaching & Rebalancing
• Loopbaanadvies