Persoonlijke Ontwikkeling

In essentie ben je helemaal compleet, is alles in je aanwezig wat zich zou willen ontvouwen. Noem het de blauwdruk van jouw ziel. Of de speciale kracht die jou tot leven brengt met eigen talenten en kwaliteiten, een eigen kleur. Van planten en bomen vinden we het heel gewoon dat een roos een roos of een eik een eik is.. Maar hoe gewoon is het dat jij jij bent en dat ook mag zijn? De ervaring leert dat dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is maar uiteindelijk een onontkoombare waarheid.

Uit balans

Vanaf je geboorte word je gewaardeerd en ontvang je liefde. Soms meer, soms minder. Als mens ben je er goed in om je aan te passen aan de omgeving om je heen, dat gaat vanzelf. Om je omgeving tevreden te stellen en waardering te krijgen gedraag je je op een bepaalde manier, zet je –onbewust- een paar van je kwaliteiten in die je heel makkelijk af gaan. Dit gaat zo natuurlijk en deze horen zo bij jou dat het bijna natuurlijk is dat het zo gaat. En er zijn delen van jezelf, kwaliteiten, die je –onbewust- achter houdt en daarmee niet ontwikkelt. Vaak gaat het hier om kanten van jezelf die kwetsbaar zijn of niet gestimuleerd worden door je omgeving. Een deel van jezelf is hiermee over-ontwikkeld en een ander deel is onder-ontwikkeld en hiermee ga je door het leven. Dit kan veel opleveren. Veiligheid en controle voor jezelf, erkenning en waardering van je omgeving, geld of bezittingen. Maar het kost je ook, je leeft als het ware op één been en dat kost kracht. Een deel van jezelf doet niet mee en onbewust zal je hier vroeg of laat naar zoeken. Vrijwillig of gedwongen door de situatie.

Natuurlijke balans

Je zou kunnen zeggen dat het tot je natuur hoort dat je verschillende kwaliteiten hebt. Dat je heel daadkrachtig kunt zijn maar dat er ook een geduldige kant aan jezelf zit. Dat je heel gevoelig kunt zijn maar dat er ook een stevige zakelijke kant in je is. Dat je een goede leider kunt zijn als je ook kunt en durft te volgen. Dat je je kunt inspannen, hard kunt werken, maar ook kunt ontspannen. Ieder mens heeft kwaliteiten die wachten op erkenning, om toegelaten te worden. Soms duurt het jaren voordat dit gebeurt of voordat je dit ontdekt in jezelf. Als je in contact bent met deze verschillende kanten van jezelf, als je ze wilt toelaten in je leven ontstaat er een natuurlijke vitaliteit. Dan krijg je als het ware gereedschap in handen om je eigen balans te creëren.
© 2012, Karres Consult | Realisatie: Gorter Advisie | Privacyverklaring
Erkende CSR Coaching

Persoonlijk | Orenda Karres

Orenda Karres Fascinatie voor het lichaam én liefde voor de natuurlijke ontwikkeling en groei van mensen zijn mijn twee grote drijfveren. Al ruim 10 jaar zet ik deze in mijn eigen bedrijf in en begeleid ik mensen met verschillende soorten vragen. De begeleiding gaat altijd over de combinatie ‘mens en werk’ waarbij ik een speciale aanpak heb. Deze aanpak nodigt je uit je vermogen om te voelen te ontwikkelen en te combineren met je vermogen om te denken. Als cliënt leer je om te luisteren naar de signalen uit je lichaam en deze serieus te nemen. Daardoor kan je ook andere keuzes maken in je leven en je loopbaan. Als docent lichamelijke opvoeding was ik al geïnteresseerd in ‘wat beweegt iemand?’ De periode als personeelsadviseur bij een grote vervoersmaatschappij leerde mij veel over organisaties en wat het betekent om daarin te werken. Aansluitend volgde een periode van burn-out waarin ik werd uitgenodigd mezelf onder de loep te nemen. Een belangrijke uitkomst hiervan is een eigen bedrijf waarin ik mensen begeleid, ik loop een tijdje met ze mee in een belangrijke fase in hun leven. Dit doe ik met enthousiasme, diepgang, humor en niet te vergeten een uitermate praktische aanpak. Met liefde en vanuit het volste vertrouwen dat het de bedoeling is dat je in je leven gaat doen waar je blij van wordt vanuit je eigen innerlijke kracht en je eigen innerlijke stroom.

“Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive.” (Howard Thurman).

Ik ben erkend CSR-coach® en Partner van het CSR Centrum (www.csrcentrum.nl) voor stress en burn-out coaching en als Rebalancer® ben ik lid van het Platform Rebalancing Nederland. Als loopbaan coach werk ik vooral met de Koersonderzoek methode van Hoogendijk (zie aanpak bij Coaching en Rebalancing). Tevens ben ik gecertificeerd Kernkwadrantentrainer, zet ik de Werkenergieanalyse® in en ben ik opgeleid in EFT, Emotional Freedom Techniques. Ik werk volgens de gedragscode van de NOLOC en de diverse beroepsorganisaties waarbij ik ben aangesloten.

Visie & Missie

Inspiratie De tijd waarin wij leven kenmerkt zich door verdwijnende zekerheden op vele fronten. Mensen worden uitgedaagd om op eigen benen te gaan, om hun leven vorm te geven vanuit hun eigen stroom en verantwoordelijkheid. Het is een tijd van ‘kleur bekennen’, van helderheid en openheid. Dit is zichtbaar binnen de gehele maatschappij maar vooral ook binnen werkrelaties. In mijn visie is het de bedoeling dat mensen vanuit hun eigen levenskracht hun leven vorm geven. Als je er totaal mag zijn, als je kunt ontspannen in het nu, in hoe je bent en wat er is, kun je bloeien. Dit lukt alleen als je contact kunt maken met wat van binnen leeft en dat bewust kunt ervaren en voelen. En als vervolgens je denken verbonden wordt met de ervaring in het lichaam. Als het hoofd verbonden wordt met het hart kan je keuzes maken die van binnenuit komen en waarmee je jezelf in balans kunt brengen. Daarnaast is ons menselijk lichaam geen machine maar zijn wij deel van de natuur. De natuur kent haar eigen wijsheid en ritmes; door hier naar te luisteren ontstaat er ontspanning en innerlijke rust.

Ik draag eraan bij dat

Klanten

Karres Consult werkt voor verschillende bedrijven, organisaties en voor particulieren.
Cliënten komen onder andere uit Almere, Amsterdam, Bussum, Den Haag, Diemen, Flevoland, Hilversum, Leiden, Naarden, Huizen, Utrecht en Weesp.

Logo's klanten Karres Consult

Contact

huis

Karres Consult
Ossenmarkt 20
1381 LX Weesp

Telefoon 06 - 15346184
info@karresconsult.nl

LinkedIn Orenda Karres op LinkedIn

Neem contact op voor:
• Begeleiding bij stress en burn-out
• Coaching & Rebalancing
• Loopbaanadvies